За нас


Зад името Pandorart стоим ние, Стойка и Нина, две сестри и приятелки, помагащи си във всяко едно отношение.

Здравейте!

Казвам се Стойка Нанева! От ученическите ми години се занимавам с изкуство. Завършила съм скулптура, а сега съм художник и дизайнер в PandorArt.

За мен това е една сбъдната мечта, защото отначало беше само мечта. Това е моят свят, това е страхотната ми работа, която ми доставя огромно удоволствие!


Казвам се Нина Нанева! Не съм изучавала изкуство, точно обратното, завършила съм География в Софийския университет. Всичко, което съм научила в тази сфера, е от сестра ми. Тя застана зад мен и двете заедно сбъдваме тази мечта. Това е врата, която се отвори пред мен и ми разкри много нови предизвикателства и възможности. Всеки ден се уча на нещо и искам да се развивам в тази посока.


От къде идва името Pandora?

Вдъхновението идва от името на древногръцката богиня Пандора. Означава "надарена с всичко", "вседарена".


Много често ни питат има ли противоречия?

Има, разбира се! Но те са за добро и бързо се решават. Всяка от нас има определено мнение, за да видите крайният резултат, то определено сме го обсъдили заедно. Като две страни на една и съща монета сме.

Не се замисляме по колко часа работим. Пожелаваме на повече хора да търсят и да намерят своето призвание, тогава работата върви с лекота.

Вече сме майки на две прекрасни момченца. Това се случи почти едновременно, само с месец разлика. Не сме го планирали или обмисляли, просто се случи.

В началото притеснението беше голямо. Може би ни се случи заедно, за да осъзнаем, че винаги има начин! Помагаме си много, както е било винаги, и се справяме!

Понякога за сметка на децата, понякога на работата. Да, те винаги ще бъдат нашият приоритет, защото по-голямо щастие от това да си родител няма.

А работата, тя не е просто работа! Тя е другото ти дете! Това, което създаваш с ръцете си. И всеки ден виждаш резултатите от този труд. Така че двете неща вървят ръка за ръка.

Когато започнахме не сме се и надявали на такъв интерес към творчеството ни. Но с времето разбрахме, че с упорит труд всичко се постига. Когато влагаш сърцето си няма как да не успееш един ден!

Отварянето на магазинът ни в София беше страхотна емоция, трудно и амбициозно решение, но успяхме! Нямахме нищо готово като продукти, започнахме отначало и това беше много рисковано, но се стегнахме и нещата се подредиха. Много вълнуващо беше да превърнем едно празно помещение в наше местенце. Всеки, който е идвал, е успял да усети атмосферата. Всичко, от стените до мебелите и осветлението, е изработено и декорирано от нас.

Малко по малко разширихме нашият екип.

Майка ни е човекът, който е плътно до нас! Тя шие изцяло сама дрехите на PandorArt. Невероятна опора в работата ни.


Мен (Нина) може да откриете в нашия магазин, който се намира в гр. София, ул. Ангел Кънчев 28